Trends in deurcommunicatie

Als u regelmatig naar het nieuws kijkt dan kunt u zien dat criminelen heel wat tactieken gebruiken om zich toegang tot uw woning te verlenen. Vaak is er sprake van oplichters die bij u aanbellen met de meest uiteenlopende verhalen. Zij doen zich vaak voor als een medewerker van een nutsbedrijf of zelfs van de politie. Wanneer u vóórdat u de deur opent kunt zien wie er bij u aanbelt, kunt u het risico op nare verrassingen flink beperken. Met een deurintercom is het vaak eenvoudiger om altijd te weten wie er bij u voor de deur staat. Wat zijn op dit moment de trends in deurcommunicatie?

Wat is deurcommunicatie?

Bij deurcommunicatie maakt u gebruik van een deurintercom. Dit is een apparaat dat aan uw deur (of poort) geplaatst wordt en dat in verbinding staat met een apparaat in uw woning. Belt er iemand aan dan kunt u eenvoudig met deze persoon via geluid en vaak ook beeld communiceren. Er bestaan namelijk audio- en video-intercoms. Een audio-intercom zorgt ervoor dat u met de persoon voor uw deur / poort kunt praten. Een video-intercom is uitgerust met een camera zodat u op een (kleuren)display ook nog eens kunt zien wie aanbelt.

Trends in deurcommunicatie

Er zijn verschillende trends in deurcommunicatie. Zo zijn er audio intercoms die kunnen worden uitgebreid met video. Deze intercoms maken tevens foto’s van personen die aanbellen zodat u achteraf kunt nazien wie er aan uw voordeur heeft gestaan. Gekoppeld aan een automatisch deurmechanisme kunt u via uw intercom ook daadwerkelijk uw voordeur op afstand openen. Bent u vaak van huis, dan is het mogelijk om via een app die u download op uw smartphone of tablet overal vandaan meekijken en luisteren naar de personen die zich aandringen bij uw voordeur. De belangrijkste trends in deurcommunicatie richten zich overigens op het vergroten van uw veiligheid en het afschrikken van malafide personen aan uw voordeur.

Meer advies nodig?

Weet u niet welke deurintercom het best bij u past? Neemt vrijblijvend contact op met een professioneel installateur in uw buurt!

Vraag meer informatie aan