Deurcommunicatie en langer zelfstandig thuiswonen

Als u ouder wordt is het belangrijk dat u zoveel mogelijk ondersteund wordt door allerlei handige technieken in huis. Zo kunt u bijvoorbeeld door het installeren van deurcommunicatie, zodra u wellicht wat slechter te been bent geworden, zonder al teveel moeite toch op eenvoudige en veilige wijze personen toegang geven tot uw woning of appartement. Met het woord  “domotica” worden tal van technische snufjes bedoeld die het voor u eenvoudig maken om bijvoorbeeld de deur, het licht of de verwarming in uw woning of appartement te bedienen.

Om langer zelfstandig thuiswonen mogelijk te maken is het ontbreken van deurcommunicatie in ieder geval zeker niet gewenst.

Deurcommunicatie: comfort en veiligheid

Door middel van deurcommunicatie kunt u met één druk op de knop een deur openen, zonder dat u zelf naar de deur hoeft te lopen. Deurcommunicatie kan bestaan uit een audio- of video-intercom aangevuld met tal van aanvullende en handige functionaliteiten. Zo kunt u met een app op uw smartphone of tablet overal in uw woning of appartement uw deurcommunicatie apparatuur gebruiken. Bovendien maken de meeste intercoms automatisch bij elke beweging die bij uw voordeur plaatsvindt foto’s van de omgeving van uw voordeur.

Zo ziet u altijd wie er aan uw deur is geweest. Deze audio en video intercomsystemen kunnen zowel draadloos als bekabeld worden geïnstalleerd. Door een deuropener te koppelen aan uw audio en video intercomsysteem kunt u eenvoudig op afstand uw voordeur openen voor personen zoals bijvoorbeeld uw mantelverzorger.

Langer thuiswonen? Installeer een deuropener!

Omdat vooral de deuropener in combinatie met een audio en video intercomsysteem belangrijk is in het kader van langer thuiswonen van ouderen zullen we hier iets dieper op ingaan. Een deuropener is een elektrisch apparaat waarmee deuren op afstand ontgrendeld kunnen worden. De deuropener wordt ingebouwd in het deurkozijn en vervangt de vaste sluitplaat. Naast inbouw deuropeners zijn er nog opbouw deuropeners. Er zijn verschillende soorten deuropeners. Zo zijn er ook deuropeners voor brandwerende- en vluchtdeuren. Wilt u een buitendeur of poort vanop afstand kunnen bedienen, dan kan een waterdichte deuropener geschikt zijn.

Meer informatie

Wenst u graag meer informatie over de verschillende soorten deuropeners en de mogelijkheden die ze bieden? Vraag via deze website gerust een adviserend gesprek aan bij een professioneel installateur in uw buurt!

Vraag meer informatie aan