Intercom voor bedrijven

Intercom voor bedrijven

Zomaar iedere bezoeker binnenlaten in uw bedrijfspand is natuurlijk niet zo´n goed idee. 

Een veilige toegangscontrole tot een bedrijfspand is een noodzaak voor ieder bedrijf, ongeacht de branche. Het is wél belangrijk dat uw medewerkers, klanten, en bezoekers zoals facilitaire diensten of leveranciers zich welkom voelen en vlotte toegang kunnen krijgen. Dat een professioneel intercomsysteem hét visitekaartje van uw bedrijf is, staat buiten kijf.

Bij de aanschaf van een nieuw intercomsysteem, of bij het upgraden van uw huidige intercomtechnologie, gaat u natuurlijk niet over één nacht ijs. Het aantal functiemogelijkheden is enorm en u zult zich vast afvragen welke impact de installatie op de bouwstructuur van uw bedrijfspand zal hebben. In dit artikel helpen we u graag bij uw oriëntatie op het gebied van gedegen intercomapparatuur, die past bij uw bedrijf. 

Wanneer we spreken over het intercomsysteem maken we onderscheid tussen de apparatuur aan de voorgevel van uw pand, de buitenpost en de bediening binnen in het gebouw, de binnenpost genoemd. Wij zullen hier kort op ingaan, zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

Buitenposten

Belangrijk is dat u kiest voor een goed geïnstalleerd intercomsysteem dat gefabriceerd is van hoogwaardig materiaal, dat tegen een stootje kan.

Zowel ons complete gamma aan buitenposten, als de beschermende onderdelen – zoals regenkleppen, houders, kaders, inbouwdozen en opbouwdozen –  zijn in drie verschillende kleuren te verkrijgen. De buitenposten hebben een zeer vlakke voorzijde en steken niet meer dan 15 mm buiten de muur. De inbouwdozen zijn van staal en dit – in combinatie met speciale anti-vandalisme installatie – maakt dat u zich geen zorgen hoeft te maken over beschadiging door vandalisten. De invloed van stof, water, UV-stralen of zoutcorrosie op ons gamma intercomsystemen is nihil. Tevens zijn onze buitenposten bestand tegen mechanische schokken. Kortom: ijzersterke intercomsystemen die jarenlang meegaan. 

De installatie van de buitenpost neemt verrassend weinig tijd in beslag. Onze erkende installateurs configureren uw systeem naar wens, dus u heeft er later geen omkijken meer naar. Zonder de buitenpost van de muur te demonteren, kunnen alle operaties -zoals het aanpassen van het volume, het wijzigen van naamkaartjes of het programmeren van vingerafdrukken- worden uitgevoerd. Ook andere aanpassingen die u wellicht in de toekomst wilt doen, kunnen gemakkelijk via de gebruiksvriendelijke software zelf worden uitgevoerd. 

Zonder de structuur van de installatie te wijzigen kan overgegaan worden van een audio naar een video installatie dankzij de 2-draadstechnologie. 

Er zijn 12 electronische functiemodules beschikbaar, waaronder audio/video modules, drukknoppen, numerieke oproepmodules, alfanumerieke displays die afzonderlijk van elkaar of onbeperkt in combinatie geinstalleerd kunnen worden. 

Welke functiemodules passen bij uw bedrijf?

Onze intercomsystemen zijn geheel flexibel samen te stellen naar uw specifieke bedrijfswensen. Hieronder zullen wij de verschillende functies voor u uiteenzetten, en kunt u bepalen welke modaliteiten voor uw bedrijf geschikt zijn.

Traditioneel knoppensysteem

Het verlenen van toegang via het traditionele knoppensysteem is een zeer gedegen methode. U kunt kiezen uit verschillende plaatmodules van bijvoorbeeld 4 tot 8 drukknoppen tot 50 of zelf 100 knoppen. Uiteraard hangt dit af van de grootte van uw bedrijfsgebouw. Als er meerdere bedrijven gevestigd zijn in een verzamelgebouw is dit een uiterst voordelige oplossing. Elk afzonderlijk unit/kantoor kan zo veilig aan bezoekers toegang tot het verzamelgebouw verlenen. Het traditionele knoppensysteem kan ook gebruikt worden in combinatie met een geluidsmodule en met audio/videomodules.  

Numeriek oproepdisplay

Een grafisch scherm is een uitstekend systeem voor grotere bedrijfspanden met meerdere bedrijfsunits/kantoren, maar is natuurlijk toepasbaar voor elke bedrijfsgrootte. Door het invoeren van de namen of numeriek een specifieke code, kunnen tot wel 4000 verschillende namen of codes worden ingevoerd. Mochten er zich stroomstoringen voordoen dan blijven de opgeslagen gegevens bewaard. Ook deze methode kan desgewenst gecombineerd worden met een audio/videomodule. De namen kunnen op twee manieren in de lijst worden geprogrammeerd: manuele invoer met de knoppen van de schermmodule of invoer via een pc met de bijgeleverde software. 

Badge-lezer

Voor gebruikers die regelmatig toegang moeten hebben tot het bedrijf, zoals medewerkers of schoonmaakpersoneel kunt u kiezen voor een belpaneel in combinatie met een badge-lezer (ook vaak “druppel” of electronische sleutel genoemd) hetgeen u vaak aantreft bij grote woningcomplexen. 

Een badge of druppel kan gemakkelijk bevestigd worden aan uw autosleutels. Het is een zeer eenvoudige manier om de deur te openen – zonder daarbij fysiek contact te hoeven maken – waarmee deze methode uiterst hygiënisch is met het oog op Covid-19. Ook hoeft er niet iedere keer naar de juiste sleutel gezocht te worden alvorens de deur geopend kan worden. De apparatuur is uitgerust met leds voor de visuele aanduiding van de staat van toegang (deur geopend/gesloten). Indien van toepassing, kunnen de badges op een dergelijke wijze geprogrammeerd worden, dat er slechts beperkte toegang tot bepaalde ruimtes wordt verleend.  Bij bepaalde modules kunnen maximaal 20000 electronische sleutels beheerd worden. De configuratie ervan is eenvoudig met fysieke configuratoren of met pc en bijgeleverde software te beheren.

Vingerafdruklezer 

Mits gebruikt onder hygiënische voorzorgsmaatregelen (handgel applicatie i.v.m. Covid 19) is de combinatie met vingerafdruklezer een uiterst veilige, efficiënte en betrouwbare wijze om met één vinger de deur te ontgrendelen. Een belangrijk voordeel is dat er geen pasjes, sleutels of druppels hoeven te worden gebruikt of speciale codes moeten worden onthouden. Ondanks dat de prijs van een vingerafdruklezer hoger ligt, voorkomt het hoge kosten van vervanging van verloren badges en pasjes, en de rompslomp bij mogelijk vergeten passwoorden. De opgeslagen gevoelige informatie kan uitsluitend gebruikt worden voor het specifieke model en de informatie kan dus niet gedeeld worden met databases van andere fabrikanten. Gebruikers kunnen eenvoudig op het toestel zelf hun vingerafdruk programmeren, zonder dat de apparatuur gedemonteerd dient te worden en zonder dat daarvoor extra accessoires aangeschaft moeten worden.

Audiomodule 

Een intercom met audiomodule geeft uw bezoekers de mogelijkheid zich via spraak te melden en zo heeft u een beter idee wie er voor uw deur staat en kunnen eventuele instructies doorgegeven worden. 

Kiest u voor een audiomodule, dan is deze door de 2-draads technologie in de toekomst makkelijk te converteren naar een audiomodule met video. De buitenpost met audiomodule heeft volumeregeling voor luidspreker en microfoon en u kunt kiezen voor een module die maximaal tot wel 100 drukknopoproepen kan verwerken. Aan de voorzijde is deze module voorzien van leds die de bedrijfstoestand aanduiden: deur openen, actieve communicatie, oproep verzonden en systeem bezet. Een ingebouwde optische sensor regelt de inschakeling van de moduleverlichting ‘s nachts. 

Audiomodule plus video

Een meer geavanceerde module is die van audio plus video, zodat u kunt zien en horen wie er aan uw poort staat. Deze methode biedt nog meer veiligheid tegen criminaliteit, en maakt een vlotte en klantvriendelijke toegang mogelijk voor uw bezoekers. 

De audio/video modules, leverbaar voor maximaal 98 deurknoppen, zijn uitgerust met een kleurencamera met een sensor van 1/3″ en witte leds voor de verlichting van het cameraveld. De verwarmingsweerstand van deze module voorkomt het beslaan van de lens. Het volume van de luidspreker en microfoon kunnen naar wens worden aangepast. Een ingebouwde optische sensor regelt de inschakeling van de moduleverlichting ‘s nachts. Het beeld is haarscherp, ook bij lage helderheid, dankzij de IR Leds en de automatische IR filter. De cameralens heeft een breed veld horizontaal: 135° verticaal 96° waardoor het tevens geschikt is voor het gebruik door kinderen en personen met een handicap.

Extra modules kunnen worden aangeschaft voor het gebruik door slechtzienden of personen met een hoorapparaat. Deze teleloop en spraaksynthese-modules kunnen eenvoudig verbonden worden met een geluidsmodule of een audio/videomodule.

Binnenposten

Wij hanteren twee type binnenposten, de Classe 100 en Classe 300, verkrijgbaar in verschillende kleuren, anthraciet of wit, en beide uitvoeringen kennen een reeks aan opties qua functionaliteit. U kunt kiezen uit de klassieke parlofoon met hoorn, of 2-draads handenvrije videofoon met 7” touchscreen. De laatste is direct bedienbaar met functies voor deuropener, communicatie, activatie van de buitenpost en eventueel additionele camera´s én een vrij te programmeren functie. Dit toestel bevat tevens een teleloopfunctie voor mensen met een gehoorprothese. Via de boodschapfunctie kunnen gesproken en geschreven berichten worden achtergelaten. 

Naast de basisversie in twee kleuren is er ook een wit toestel met geheugenfunctie voor het registreren van de oproepen aan het deurstation.

De binnenpost van de intercom kan worden opgehangen aan de muur of als tafelmodel op het bureau van de gebruikers. U kunt er ook voor kiezen om het systeem via WiFi of 3G/4G te gaan bedienen vanaf een tablet of smartphone. Via de geheugenfuncties kunnen tot wel 25 opnames in hoger resolutie en 150 in lage resolutie opgenomen worden. 

Een rendabele investering

De persoonlijke service van een portier is uiteraard van onschatbare waarde. De kosten van een 24- uurs portiersservice daarentegen zijn niet gering. Het investeren in een kwalitatief hoogwaardig intercomsysteem is daarmee een uitstekend alternatief, dat zichzelf op termijn terugbetaalt. Een gedegen intercomsysteem biedt de ultieme balans tussen een professionele, klantvriendelijke toegang en optimale veiligheid, mits u kiest voor een installateur, met specialistische kennis van hoogwaardige technologie, dat ook nog eens jarenlang meegaat. Neem voor meer informatie contact met ons op en laat u geheel vrijblijvend informeren door één van onze erkende installateurs bij u in de buurt.